Frå Allone:
Larmappen Allones olika funktioner gör att du kan känna dig trygg när du är i stallet eller är ute och rider. Med Allone kan du:

Larma personer i din närhet om du skulle hamna i en nödsituation vid en uteritt
Hjälpa dina medmänniskor, du larmas om någon annan ryttare behöver hjälp och kan komma till undsättning tillsammans med flera andra.
Skapa grupper med stallkompisar så ni har koll på varandra på under ridpasset, din familj eller partner.
Låta utvalda personer följa ditt ridpass i realtid och därmed veta var du är
Ridning är en populär fritidssysselsättning i Sverige. Ungefär en miljon svenskar kommer regelbundet i kontakt med hästar och cirka 500 000 av dessa rider regelbundet för att tävla, få motion eller som rekreation. Ridningen är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter i åldersgruppen 7 till 20 år.

Statistik från 2013 visar att nästan 12 900 människor har besökt en akutmottagning efter att har skadats i ridolyckor eller annan hästhantering. Nästan nio av tio av de skadade var kvinnor eller flickor och 40 procent var barn under 18 år. Allra flest skador hade flickor i åldrarna 10 till 19 år. (Källa Svenska Ridsportförbundet)

Appen kan laddas ner gratis i Google Play och i Apples App Store.

Så här fungerar Allone:

Med Main Alarm larmar du alla som har Allone i närheten av där du är. Vid nödsituationer får alla som har Allone installerat, inom en viss radie, information om vem du är som larmar och din exakta position. Den information som delas är ditt förnamn, kön, ålder, en bild samt information kring vart du som larmar befinner dig. Vid en nödsituation är det människor i din närhet som kan hjälpa dig ifall de vet att det händer någonting, Allone gör personer observanta på att någonting händer just nu just där.Överfallslarmet har ett högt larmljud som du utlöser när du utsätts för fara.

Med My Alarm larmar du dina utvalda, nära och kära vid en nödsituation, exempelvis familj, föräldrar, vänner, stall- och ridkompisar eller arbetskollegor. Med trygghetslarmet (My Alarm) kan du känna dig säkrare både i och utanför hemmet och i stallmiljön. Du kan med en knapptryckning få kontakt med dina förvalda kontakter.

Med Watch Me kan du låta dina nära och kära följa dig och du kan följa dem i realtid – exempelvis när du går hem från skolan, till kompisen, vid uteritten eller i stallet. När du kopplar på funktionen talar du om när du går och vart du ska och de kan, i realtid, se var du befinner dig. Med Watch Me kan du säkerställa att de alltid vet var du är och att du vet var de är. Funktionen kan stängas av och sättas på vid behov.