De första klasserna under Paralympics är lagklasser och eftersom Sverige inte har något lag utan endast deltar med individuella ryttare så kan man se dessa starter som uppvärmningsklasser även om resultaten räknas ihop med de individuella starterna för att top 7 (Louise) och top 8 (Anita) ska ta sig vidare till den avgörande Küren.

Pararyttarna som i söndags fick inleda paradressyren gjorde det till stor publik, med 10 000 på läktarna så hade man större publik än vad de som red OS-finalen i dressyr hade.

Louise Etzner Jakobsson var den som startade först av svenskarna. Med den 13-åriga valacken Zernard (e. New Balance - Lester) så red de ihop 67,368 procent i Team Test Grade 3 och en 11:e plats. Resultatet var väl sämre än väntat men landslagsledaren Agneta Aronsson är inte orolig.

- Vi vet att skritten inte är Zernards bästa gångart. I det här programmet är det mycket skritt. Louise fick inte igång honom tillräckligt mycket. Men den här ritten betyder inte något för medaljstriden, säger Agneta i ett uttalande till SvRF

Segrade gjorde norskan Ann Cathrin Lubbe med Donatello som fick 72,237 procent. Andra platsen gick till Holland och Sanne Voets med Demantur. Danmarks Susanne Sunesen med Que Faire la sig på en tredje plats.

Anita Johnsson och Dear Friend fick en bra start i dag, måndag, när de startade i Team Test Grade 1a med hela 70,609 procent, ett resultat som räckte till en 8:e plats. Anita är väldigt nöjd med sin och framförallt sin häst prestation då han skötte sig exemplariskt.

Storbrittanien placerade sig i topp med Sophie Christiansen och Athene Lindebjerg med 77,522 procent och Anne Dunham med LJT Lucas Normark på 73,957 procent. Tredjeplatsen gick till Tysklands Elke Philipp och Regaliz som red ihop 73,913 procent.

I morgon, tisdag, börjar medaljjakten för Louise och Zernard. De startar sist bland de 16 startande. För anitas del börjar jakten på onsdag.

Louise startlista

Resultat