- Vi vill på detta sätt premiera fortsatt svenskt och målinriktat hästägande, till nytta för nationen och sporten, berättar Claes Pettersson, ordförande i SSOC i ett pressmeddelande. 

Under årets sista månader har styrelsen i SSOC lagt ihop alla de kommentarer och förslag som framkommit den senaste tiden, samtidigt som deras dialog med SvRF har intensifierats. Sammantaget har det blivit ett antal aktiviteter för att förstärka och premiera ett svenskt ägande av framgångsrika hästar. SSOC har bl a valt att skapa ett unikt svenskt pris till mest framgångsrika hästägare.

Pelle Wedenmark som är ansvarig för det populära priset

- SSOC kan och vill göra något för att lyfta ägarens synlighet i sporten, ett pris som Årets hästägare i SSOC är därför vårt naturliga försök till att skapa ett intresse och uppmärksamhet omkring ägandet och ägarna.

En fantastisk möjlighet att synliggöra hästägarna - på Scandinavium inför fullsatta läktare

- Prisutdelningen kommer att göras inför fullsatta läktare, internationell press och TV. Under lördag eftermiddag på bästa tid, i samband med den internationella 145-hoppningen kommer vi att presentera både SSOC och årets tre bästa svenska SSOC-hästägare.

- Vi vill rikta ett stort tack till tävlingsledningen på Scandinavium för att vi återigen får denna möjligheten.

Inom styrelsen ser vi gärna att vi då har både hästägare och ryttare på plats i Scandinavium. 

Dett blir ett fantastiskt bra tillfälle att både sätta hästägandet på den svenska publikens karta, samtidigt som vi får en möjlighet att visa vad tanken är med SSOC.

Tävlingsreglerna - med utgångspunkt från TDBs Hästrankinglista

SSOC har gjort en enkel och rak beskrivning i 6 punkter som regelverk - där beräkningen görs utifrån TDB Hästrankinglista och dess ställning den 31/12 varje år. Den hästägare som är medlem i SSOC och har den bäst placerade hästen i respektive ålderskategori har vunnit.

- Enkelheten består i att det inte behövs någon anmälan - bara ett medlemskap i SSOC (innan den 15:e okt)!