Från SvRF:

Tack vare ett samarbete med SAAB har två mönstringar för framtidens dressyrstjärnor genomförts under hösten. Den första hölls på Flyinge i september och den andra i lördags på Strömsholm. Dessutom bjöds befintliga ungdomslandslagsryttare i dressyr in till en förbundsträning under söndagen.

Internationella dressyrdomaren och OS-ryttaren Lars Andersson fick se 22 nya ekipage mönstra på Strömsholm. Bland deltagarna fanns så väl ponny-, som children-, junior- och young rider-ryttare. Alla red FEI:s lagtävlansprogram för respektive åldersgrupp och bedömdes av Lars Andersson tillsammans med dressyrens landslagsledning.
- Young rider-ryttarna var riktigt bra. De höll en hög kvalitet och hade internationell potential. Bland juniorerna och ponnyryttarna var det varierande kvalitet, men ett par var väldigt bra där också, berättar Marianne Esseen-Söderberg, som är landslagsledare för juniorerna.

Till mönstringen hade även alla ryttares ordinarie tränare bjudits in.
- Det är väldigt positivt att tränarna är med eftersom de får värdefull feed back för den fortsatta utvecklingen på hemmaplan, menar Marianne.

Nästa steg är att plocka in lovande ekipage i dressyrens utvecklingsgrupp.
- Sedan har vi också observationstävlingar i vår där alla som vill kan starta. Tävlingarna är bland annat grund för uttagning till mästerskap, berättar Marianne, som ser fram emot att se nya stjärnor födas.
- Vi vill verkligen öppna alla dörrar och hitta alla satsande ungdomar inom dressyren.

Söndagens förbundsträning, också den i samarbete med SAAB, hölls av B-tränare Gunilla Byström som fick se 13 ekipage på banan. Bland ryttarna fanns 2015 års EM-silvermedaljör (Children) Cecilia Bergåkra och årets EM-finalist (young rider) Elin Hassellund.
Framtiden ser ljus ut för svensk dressyr!