Vi i Knytkalaset jobbar för utveckling av sporten, med att ta fram lovande ryttare som i sin tur kan ta fram lovande hästar för den framtida sporten. Vi satsar på dressyrtalangar – ryttare och inte hästar eftersom hästar är förgängliga men inte kunskapen! 

Det är viktigt för oss och våra sponsorer att Knytkalaset och Plantskolan är tillgängliga för alla dressyrtalangar, kriteriet är möjligheten att utvecklas och viljan att satsa. 

Därför gör vi nu med hjälp av våra sponsorer en storsatsning i Norrland där vi har för mål att återkomma en gång årligen på olika ställen och på olika sätt sprida kunskap, inspirera och inventera dressyrtalangar. 

Tillsammans med Örnsköldsviksortens Ryttarklubb satsar vi på Norrland. Knytkalaset bekostar själva clinic’en och klubben stöttar med sin tid och sitt engagemang för att göra det till en härlig höstig hästdag. Samtliga intäkter tillfaller klubben att användas oavkortat till framtida dressyrevenemang som är tillgängliga för alla och som kan öka kunskap, skapa ytterligare utveckling och ge ännu mer inspiration i Norrland.

”Vi har med stor hjälp från entusiastiska sponsorer lyckats skapa ett framgångsrikt träningskoncept som ger resultat på tävlingsbanorna och som utvecklar och inspirerar inom svensk dressyrsport. Och nu är vi ute för att nå ställen i landet som inte lika ofta får möjligheten att inspirera och inspireras”, kommenterar Jan Brink. ”Och med klubbens engagemang där vi oavkortat har kunnat öronmärka samtliga intäkter till framtida dressyrevenemang hoppas vi att detta bara är början på en långvarig och positiv utveckling av dressyrsporten även längre upp i landet”, tillägger Jan.

Praktisk information:

Clinic’en börjar kl. 9.00 med ca. en timmes power point presentation om konceptet Knytkalaset och därefter är det demonstration och träning med ryttarna. Clinic’en förväntas sluta vid 15-tiden, lunchpaus inräknat.

Pris: 300:- för vuxna, 150:- för barn upp tom 13 år. Anmälningar sker till klubben.

Plats: Örnsköldsviksortens Ryttarklubb, Brogatan 127, 892 34 Domsjö, tel: 0660-590 75, tavlingssektionen@yahoo.se