Animerad Ring

Prylar

Redaktionen Tipsar

Hästhälsa

Träningstips

Event

Avel

Tävlingsdatabasen

Tidningsarkiv

Mat & Hälsa

Blogg

Ryttarinspiration

Tidningsarkiv

Årets sista nummer är här!

I årets sista nummer gör vi ett besök hos hoppryttaren Pontus Westergren. Vi har lite extra fokus på hästens hållbarhet och prestation - vilken roll spelar vi och våran fysik i det sammanhanget? Självklart bjuder vi även på bra ridövningar, julklappstips och mycket mer.

Nytt nummer av Cheval!

I det här numret har vi besökt dressyrryttaren Sanna Nilsson och hoppryttaren Jörgen Larsson. Vi har även tagit upp ett, för årstiden, vanligt problem - kolik. Detta varvat med bland annat bra ridövningar, tips och prylar hittar du i detta fullmatade nummer.

Cheval nr 8 är här!

I det här numret har vi med två stora reportage på Henrik Ankarcrona och Felicia Grimmenhag. Kvarka förorsakar både fysiskt och ekonomiskt lidande, här får du reda på hur vi kan minska riskerna. Träningstips och en titt på vårens prylnyheter samt en massa annat finns med i detta höstnummer

Höstens första nummer är här!

Här kommer nummer 7 av Cheval. Tidningen är fylld med härligt bildreportage från EM, Tristan Tucker, en oförglömlig Islandsresa, hästhälsa där regnskållor och ringorm är i fokus det och mycket mycket mer hittar du här.

Nummer sex av Cheval är här!

Härligt sommarnummer med massor av bra och inspirerande läsning. Vi träffar ungastjärnhoppet Michelle Cranning Hillgren, följer med på clinic med Jan Brink och får grunderna i Parelliträning. Det är även premiär för vår nya artikelserie "Ryttarhäsla".

Nytt nummer av Cheval!

I sommarens första nummer av Cheval så tar vi dig med till Runsten Equestrian, avtackningen av Casall, vi ger dig bästa tipsen för att brandsäkra ditt stall, C-tränare Sonny Elfvin bjuder på träningstips, det och mycket mer hittar du här.

Cheval nr 4 är här!

Nytt nummer av Cheval, här får du träffa syskonen Melin, hoppryttaren Lotta Sjöberg och pararyttaren Anita Johnsson. Vi bjuder även på bra och viktig information om föl och fölningar, parasiter och hur vi ska planera betet och mycket mycket mer.

Härlig påskläsning!

Nytt härligt nummer av Cheval. Dags för ny häst? Här får du massor av råd både vid köp och import. Avelssäsongen är igång vi har träffat både uppfödare och hingsthållare. Härliga bilder från succétävlingen Tölt on Ice, det och mycket mer hittar du i detta nummer. Läs den gratis här*

Nummer två av Cheval är här!

I detta nummer får du träffa, Unni Ragnarsson, hopptalang från norr, Emilie Nyreröd som vill tillbaka till toppen. Vi fokuserar lite extra på säkerhet och vad som händer om du får hjärnskakning. Tävlingssäsongen är här, tips på hur du och hästen blir extra fina får du också tillsammans med mycket mer.

Årets första nummer av Cheval är här

Här kommer årets första nummer av Cheval. Här kan du läsa mer om ardennern Torsten, du får massor av träningstips, vi bjuder även på ett stort mässreportage fullspäckat med nyheter och missa inte fortsättningen på vår serie om hästmassage där vi nu tar upp hur du kan lösa galopproblem.

Läs den gratis här*

Nytt nummer av Cheval!

Här kommer årets sista nummer, här hittar du massor av spännande artiklar. Vi har varit hem till Carl Hester, se vår filmade intervju, Nu ger vi kallbloden lite extra plats och vi startar även en ny serie i Hästmassage, det och mycket mycket mer.

Läs den gratis här*

Nytt nummer av Cheval!

Här kommer årets sista nummer, här hittar du massor av spännande artiklar. Vi har varit hem till Carl Hester, se vår filmade intervju, Nu ger vi kallbloden lite extra plats och vi startar även en ny serie i Hästmassage, det och mycket mycket mer.

Läs den gratis här*

Nummer nio av Cheval är här!

I det här numret får du träffa familjen Tovek som hittar drivet i hästkrafterna. Nu kanske du får svar på varför din häst reagerar som den gör, läs första numret i vår serie-start om hästens sinnen. Vi bjuder även på massor av träningstips och härliga prylar.

Läs den gratis här*

Nummer åtta av Cheval är här!

I det här numret så har vi en hel del fokus på träning och utveckling. Vi har även besökt hoppryttaren John Hickey på hans gård utanför Uppsala. Hösten är även mässornas tid så här visar vi massor av nyheter som kommer att finnas i handeln i vår.

Läs den gratis här*

Nytt nummer av Cheval!

Här har du höstens första nummer av Cheval. I det här numret så har målmedvetenhet, träning och säkerhet en central roll. Vi har besökt dressyrryttaren Lina Andersson, Paralympic aktuella Louise Etzner, varit på Island och besökt Landsmot detta varvat med fakta, träning, nya prylar och en massa annat smått och gott.

Läs den gratis här*

Foto: Bo Bennergård

Nytt nummer av Cheval!

Sommar, semester och härlig läsning. I det här numret av Cheval tar vi med dig till Falsterbo, vi besöker även dressyrryttaren Rose Mathisen, distansryttaren Annelie Eriksson berättar om utbildningen av distanshästen, intressant forskning och fakta, inspiration, prylar och mycket mer hittar du här.

* Läs den gratis här.

Nytt nummer av Cheval!

Här är senaste numret av Cheval, fullt med spännande läsning och filmer. Läs om Lisen och Peder Fredricson eller unga talangen Cecilia Bergåkra. Nationaldagstävlingarna på Strömsholm med bl a SM i dressyr. Intressant artikel om ridbaneunderlag och mycket mer. 

Cheval #4 - 2016

Nu är årets fjärde nummer av Cheval klart. Här kan du hitta många intressanta och givande artiklar, vi bjuder även på en hel del bilder från Wermland Equestrian Games.

*Läs tidningen gratis här.

Cheval #3 - 2016

Nu är nummer 3 av Cheval klart, du kan läsa den gratis här*

I detta nummer har vi bland annat besökt Tinne Vilhelmson Silfvén. Du får bra träningstips inför fälttävlanssäsongen. Mentalträning - hur viktigt är det? Det och mycket mycket mer kan du läsa om i detta fullmatade nummer.

Cheval #2 - 2016

Nu är nummer 2 av Cheval klar. Du kan läsa den gratis här*

* I detta fullmatade nummer kan du bland annat läsa om Sylve Söderstand, Helena Torstensson och Bruksprovet. Vi bjuder även på faktaartiklar och en hel del inspiration.

Cheval 1-2016

Cheval #1 - 2016

Nu är första numret för året klar, du kan läsa den gratis  här

  • Möt affärsmannen Jan Brink
  • Amanda Kjellberg är tillbaka
  • Champagnegården – het och bubblig avel
  • Prylfrossa, hästhälsa, Lurifax och mycket mycket mer

Cheval #10 - 2015

Nu finns nummer 10 av Cheval ute – du kan läsa det här.
* Vi bjuder bland annat på reportage om TV-aktuella Anita Sande, Leksands Knäckebröd och hingstvisaren    Magnus Österlund.
* Detta nummer – som är årets sista – är också vinterns första, så naturligtvis har vi med en hel del  vinteraktiviteter.
* Du kan läsa en intressant artikel om hovbroskförbening. Lisbeth Börjesson delar med sig hanteringstips. Detta och mycket mer hittar du på de 137 gratis sidorna!

Cheval #9 omslag. Foto: Cheval

Cheval #9 - 2015

Nu finns nummer 9 av Cheval ute på nätet. Se den gratis här.
* Stor utbildningsspecial med reportage från bland annat Strömsholm, Realgymansiet, massörutbildning och mycket, mycket mer.
* Följ med hem till EM-hoppryttaren Helena Persson och till Patrik Kittel-clinic.
* Lär dig klippa hästen som proffsen – och vinn en klippmaskin.

Cheval #8 omslag Foto: Cheval

Cheval #8 - 2015

Nu finns nummer 8 av Cheval ute på nätet här.
* Läs om dressyr-systrarna Maria och Ebba von Essen samt hoppryttaren Peter Eriksson – som är tillbaka.
* 56 utvalda prylnyheter från höstens hästsportmässa.
* Så syns du i mörkret  stor special om reflexer och pannlampor. Vinn reflexer från Hööks!
* Och mycket, mycket mer på de 147 gratis sidorna!

Cheval # 7/2015.

Cheval #7 - 2015

* Nu finns nya numret av Cheval ute på nätet. Läs gratis 199 fullspäckade sidor här.
* Allt om höstaktiviteterna igångsättning, fodring och träning inför höstsäsongen.
* Stor ponnyspecial med Dimmans Eros och ponny-EM. Samt mycket, mycket mer.

Cheval #6.

Cheval #6 - 2015

* Nu finns nummer 6 av succétidningen Cheval ute. 156 fullspäckade sidor med underbart innehåll – helt gratis att läsa för dig!

Cheval #4 2015.

Cheval #4 - 2015

* Nu finns nummer 4 av succétidningen Cheval ute. 171 fullspäckade sidor med underbart innehåll – helt gratis att läsa för dig!
* Stor special: Nu kommer fölen! Så brandsäkrar du stallet. Rasspecial om jättehästarna shire. Följ med Nicole Holmén på ponnyhoppträning – och mycket, mycket mer.
* Nummer 1 hittar du här. Nummer 2 här. Nummer 3 här.