Animerad Ring

Prylar

Redaktionen Tipsar

Hästhälsa

Träningstips

Event

Avel

Tävlingsdatabasen

Tidningsarkiv

Mat & Hälsa

Blogg

Ryttarinspiration

Träningstips

Bra bomövningar

Pontus Westergren är A-tränare i hoppning, här delar han med sig ett par bra bomövningar. Övningarna ser kanske lätta ut men de är faktiskt svårare än man tror.

Hoppövningar med Anita Sande

Övningarna denna gång går ut på att få igång galoppen, rida hästen rakt och känna att hästen får in bakdelen inunder sig. Är inte hästen "på bakbenen" kan den inte hoppa.

*Här hittar du både skisser och filmer till övningarna

Hoppövningar med Anita Sande

Här får du ta del av Anita Sandes bom- och hoppövningar. Fokus ligger bland annat på framåtbjudning och lösgjordhet. Övningarna och filmer hittar du här*

Viktiga grundstenar i utbildningen

Sits, balans och tempo är tre viktiga grundstenar vid utbildningen av ryttaren och fälttävlanshästen. 

*Här hittar du flera bra övningar

Jeroen Dubbeldam höll clinic på Flyinge Foto: Jill Norrman

Grunden viktigast i Dubbeldams filosofi

Jeroen Dubbeldam är den regerande världs- och Europamästaren i hoppning. I dag tog han en paus från tävlandet och besökte Flyinge för en clinic.

Minna och Charlotte bjöd på inspirerande clinic

Falu Ryttarsällskap bjöd på en unik clinic på Svedens Gård utanför Falun med två av Svergies bästa dressyrryttare, Minna Telde och Charlotte Haide Bondegaard, båda bördiga från Dalarna.

Temat för clinicen var; ”Att möta hästarnas olikheter och optimera varje häst”

 

Stärkande hoppövning

Här tipsar Amanda Kjellberg om en bra hoppövning som både ger styrka, fokus och självförtroende. 

RGB's clinic i Umeå

Rolf-Göran Bengtsson och Maria Gretzer gästade Umeå Ryttarförening en av de första dagarna på året. Intresset var enormt, fullsatt ridhus och många långväga gäster – vissa hade åkt 60 mil för att se clinicen. Här kan du läsa lite om det mest grundläggande arbetet från clinicen. Ett arbete som gäller för både unga och äldre hästar.

 

CHEVAL-TV: Clinic med Lotta Björe

Läktarna på Svedens Gård blev välfyllda när Dalarnas Ridsportförbund hade bjudit in till en clinic med Lotta Björe. Temat för kvällen var: Unga ryttare - hur når man sina mål?

Helenas övningstips

I ett reportage på Helena Persson som Cheval gjorde så delade hon med sig lite av sina träningstips. Du hittar artikeln här

Toleransträna

Lisbeth Johansson ger oss tips och råd om hur du kan toleransträna din häst. Toleransträningen är till för att dels lära oss människor att bli mer medvetna om kroppsspråket samt hästens behov.

Clinic med Patrik Kittel

Patrik trollband publiken när han delade med sig av sitt framgångsrecept. Det var med mycket humor, rejäla doser inspiration och kunskapsspridning som han förmedlade det hela på sin clinic på Strömsholm.

Så väljer du häst

Hoppryttaren Niklas Jonsson ger dig tips på vad du ska tänka på när du väljer häst. Hans grundtips är dock; "Välj häst efter dina mål och förutsättningar"

Foto: AnnaKarin Spjuth

Tempo och sidkontroll är viktigt

Inspirerande clinic med Adleinde Cornelissen. Det är i grundridningen som det oftast brister, det är därifrån de flesta problemen kommer, säger Adelinde. 

Läs fler nyheter